Skip to content

Film: Het Groene Woud

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Film: Het Groene Woud

9 februari 2020 @ 16:00 - 17:30

€5,00
Brabants Landschap presenteert natuur ‘dichtbij huis’ Brabants Landschap zet zich sinds 1932 in voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden, landgoederen, boerderijen en kastelen – zoals in Het Groene Woud. Zo zorgen we ervoor dat onze prachtige provincie Noord-Brabant het thuis blijft van unieke en zeldzame dier- en plantensoorten.

In het hart van Brabant ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’. Vanuit de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch kom je er via de ‘Groene Poorten’. Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. En het edelhert, een icoon van de wildernis, voelt zich hier weer thuis. Dat is best bijzonder in een provincie met één en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool, vol

unieke natuur in balans met stad en land, mens en dier. Ervaar in deze bijna kunstzinnige natuurfilm de verborgen natuurlijke schatten van Brabant, het toekomstig Van Gogh Nationaal Park.

Regisseur/producent Mark Kapteijns zal aanwezig zijn voor een gesprek met de zaal. Georganiseerd in samenwerking met Brabants Landschap.

Gegevens

Datum:
9 februari 2020
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1
5705LA Helmond
Nederland